Wszystkie wartości dotyczą 100g produktu, chyba, że zaznaczono inaczej.
Baleron gotowany - 244/18,7 g tłuszczu Baranina Łopatka pieczona - 316 kcal/31.6 g tłuszczu Baranina Łopatka surowa - 314 kcal/28.0 g tłuszczu Baranina Mostek pieczony - 266 kcal/21.5 g tłuszczu Baranina Mostek surowy - 378 kcal/34.6 g tłuszczu Baranina pieczone na grillu - 370 kcal/30.9 g tłuszczu Baranina surowa - 383 kcal/36.3 g tłuszczu Baranina udziec surowy - 240 kcal/18.7 g tłuszczu Befsztyk bity wiejski - 258 kcal/ 18,6 g tłuszczu Befsztyk tatarski - 157 kcal/8.6 g tłuszczu Bitki wołowe 102 kcal/3,6 g tłuszczu Boczek faszerowany - 502 kcal/47.8 g tłuszczu Boczek wędzony - 502 kcal/47 g tłuszczu Boczek wieprzowy - 517 kcal/53 g tłuszczu Cielęcina górka nerkówka - 127 kcal/7.2 g tłuszczu Cielęcina łopatka - 129 kcal/7.7 g tłuszczu Cielęcina pieczeń cielęca - 230 kcal/11.5 g tłuszczu Cielęcina sznycel panierowany - 215 kcal/8.1 g tłuszczu Cielęcina udziec - 92 kcal/2.4 g tłuszczu Flaki wołowe - 92 kcal/4.6 g tłuszczu Gęś faszerowana - 312 kcal/25.3 g tłuszczu Gęś, tuszka - 339 kcal/29.6 g tłuszczu Hamburgery - 186 kcal/9.2 g tłuszczu Indyk, mięso z piersi bez skóry - 84 kcal/0.7 g tłuszczu Indyk, mięso z podudzia ze skórą - 124 kcal/8.5 g tłuszczu Indyk, mięso z udźca ze skórą - 427 kcal/6.1 g tłuszczu Indyk, skrzydło - 168 kcal/10.8 g tłuszczu Kabanosy - 326 kcal/22.7 g tłuszczu Kabanosy z kurczaka - 247 kcal/15.6 g tłuszczu Kaczka faszerowana - 257 kcal/19 g tłuszczu Kaczka, tuszka - 308 kcal/26.6 g tłuszczu Kaszanka z kurczaka - 204 kcal/10.3 g tłuszczu Kiełbasa biała drobiowa - 184 kcal/13 g tłuszczu Kiełbasa biała parzona - 253 kcal/19.5 g tłuszczu Kiełbasa husarska - 540 kcal/16.7 g tłuszczu Kiełbasa jałowcowa z kurczaka - 236 kcal/15.7 g tłuszczu Kiełbasa knyszyńska - 262 kcal/16.7 g tłuszczu Kiełbasa krakowska parzona - 141 kcal/17 g tłuszczu Kiełbasa krakowska sucha - 323 kcal/22.9 g tłuszczu Kiełbasa litewska - 284 kcal/23.9 g tłuszczu Kiełbasa mazurska z indyka - 129 kcal/7.2 g tłuszczu Kiełbasa metka - 417 kcal/30.6 g tłuszczu Kiełbasa mortadela - 186 kcal/15.2 g tłuszczu Kiełbasa myśliwska sucha - 291 kcal/18.7g tłuszczu Kiełbasa parówkowa - 311 kcal/28.9 g tłuszczu Kiełbasa podlaska z kurczaka - 232 kcal/14.9 g tłuszczu Kiełbasa podsuszana z kurczaka - 262 kcal/7.2 g tłuszczu Kiełbasa podwawelska - 247 kcal/18.1 g tłuszczu Kiełbasa starowiejska - 238 kcal/17.2 g tłuszczu Kiełbasa szynkowa z indyka - 88 kcal/1.9 g tłuszczu Kiełbasa szynkowa z kurczaka - 110 kcal/4.1 g tłuszczu Kiełbasa śląska - 210 kcal/14.3 g tłuszczu Kiełbasa toruńska - 263 kcal/18.5 g tłuszczu Kiełbasa zwyczajna - 209 kcal/14.3 g tłuszczu Kiełbasa żywiecka - 315 kcal/23.9 g tłuszczu Kiszka kaszana jęczmienna - 194 kcal/11.5 g tłuszczu Kiszka krwista - 404 kcal/35 g tłuszczu Kiszka pasztetowa - 384 kcal/32.5 g tłuszczu Klopsiki cielęce mielone - 249 kcal/15.2 g tłuszczu Klopsiki mielone z mięsa mieszanego - 272 kcal/16.3 g tłuszczu Kotlet z kurczaka smażony panierowany - 248 kcal/14.6 g tłuszczu Kotlet z kurczaka smażony saute - 241 kcal/15.5 g tłuszczu Kotlet z kury mielony - 382 kcal/25.3 g tłuszczu Królik, tuszka - 156 kcal/7.4 g tłuszczu Kura, tuszka - 202 kcal/12.6g tłuszczu Kurczak, mięso z piersi bez skóry - 99 kcal/0.9 g tłuszczu Kurczak, mięso z uda ze skórą - 158 kcal/8.9 g tłuszczu Kurczak, skrzydło - 186 kcal/11 g tłuszczu Kurczak, tuszka - 158 kcal/8.5 g tłuszczu Kurczak, wątroba - 136 kcal/4.6 g tłuszczu Kurczak, żołądek - 114 kcal/3.3 g tłuszczu Mielonka - 171 kcal/10.8 g tłuszczu Nerki wieprzowe - 102 kcal/3.4 g tłuszczu Nogi w galarecie - 146 kcal/9.2 g tłuszczu Nogi wieprzowe - 247 kcal/18.9 g tłuszczu Parówki drobiowe - 262 kcal/22.4 g tłuszczu Parówki morlinki - 223 kcal/19.1 g tłuszczu Parówki popularne - 347 kcal/34.3 g tłuszczu Pasztet mięsny - 322 kcal/25.3 g tłuszczu Pasztet pieczony - 390 kcal/31.2 g tłuszczu Pasztet podlaski z kurczaka - 228 kcal/21.1 g tłuszczu Pasztet z mięsa mieszanego - 361 kcal/31.1 g tłuszczu Pasztetowa drobiowa - 283 kcal/19.8 g tłuszczu Pieczeń rzymska - 255 kcal/15.8 g tłuszczu Pieczeń węgierska - 501 kcal/46.9 g tłuszczu Pierś z kurczaka surowa - 122 kcal/4.9 g tłuszczu Polędwica - 136 kcal/4 g tłuszczu Polędwica sopocka - 165 kcal/9.1 g tłuszczu Polędwica wołowa pieczona - 168 kcal/7.9 g tłuszczu Polędwica z indyka - 105 kcal/4.6 g tłuszczu Polędwica z piersi kurczaka - 93 kcal/4.1 g tłuszczu Rolada warszawska - 293 kcal/24.3 g tłuszczu Salami - 491 kcal/0.3 g tłuszczu Salceson czarny - 336 kcal/32 g tłuszczu Salceson włoski - 318 kcal/29.3 g tłuszczu Schab pieczony po warszawsku - 212 kcal/12.2 g tłuszczu Serca wieprzowe - 165 kcal/4.8 g tłuszczu Słonina - 797 kcal/89 g tłuszczu Smalec- 880 kcal/95.6 g tłuszczu Sztuka mięsa wołowego - 224 kcal/9.6 g tłuszczu Szynka gotowana - 391 kcal/33 g tłuszczu Szynka konserwowa - 120 kcal/5.1 g tłuszczu Szynka wiejska - 253 kcal/18.7 g tłuszczu Szynka wieprzowa gotowana - 233 kcal/16.9 g tłuszczu Szynka wołowa gotowana - 107 kcal/1.8 g tłuszczu Szynka z indyka - 84 kcal/1.6 g tłuszczu Szynka z kurczaka - 103 kcal/4.8 g tłuszczu Szynkówka wieprzowa - 191 kcal/13.5 g tłuszczu Wątroba cielęca - 124 kcal/2.4 g tłuszczu Wątroba wieprzowa - 130 kcal/3.4 g tłuszczu Wątroba wołowa - 125 kcal/2.2 g tłuszczu Wątróbka wieprzowa saute - 239 kcal/14.9 g tłuszczu Wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal/3 g tłuszczu Wieprzowina boczek bez kości - 510 kcal/49 g tłuszczu Wieprzowina duszona - 225 kcal/18.4 g tłuszczu Wieprzowina golonka bez skóry surowa - 194 kcal/15.5 g tłuszczu Wieprzowina karkówka - 273 kcal/22.2 g tłuszczu Wieprzowina łopatka - 213 kcal/17.8 g tłuszczu Wieprzowina podgardle - 630 kcal/62.6g tłuszczu Wieprzowina schab smażony - 237 kcal/13.2 g tłuszczu Wieprzowina schab surowy z kością - 174 kcal/9.2 g tłuszczu Wieprzowina szynka pieczona - 208 kcal/11.8 g tłuszczu Wieprzowina szynka surowa - 151 kcal/7.8 g tłuszczu Wieprzowina ze skórą gotowana - 273 kcal/22.2 g tłuszczu Wieprzowina ze skórą surowa - 250 kcal/20.8 g tłuszczu Wieprzowina żeberka - 240 kcal/21.7 g tłuszczu Wołowina, pieczeń - 117 kcal/3.4 g tłuszczu Wołowina, polędwica - 113 kcal/3.1 g tłuszczu Wołowina, rostbef - 152 kcal/6.9 g tłuszczu Wołowina, rozbratel - 157 kcal/9.5 g tłuszczu Wołowina, szponder - 217 kcal/14.7 g tłuszczu
|